EU:n laajuinen seuranta Lymen neuroborrelioosista

Valvojat: Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb, Jatta1001, Borrelioosiyhdistys, Bb

Vastaa Viestiin
Jatta1001
Viestit: 423
Liittynyt: Su Helmi 17, 2013 16:59
Paikkakunta: Pyhtää

EU:n laajuinen seuranta Lymen neuroborrelioosista

Viesti Kirjoittaja Jatta1001 » Ti Elo 14, 2018 10:32

TOIVEITA HERÄTTÄVÄÄ MUTTA ....

https://www.thelancet.com/journals/lanc ... etoc_email
https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 45&from=EN

Euroopan komissio julkaisi 22. kesäkuuta 2018 päivitetyn luettelon tartuntataudeista, jotka kuuluvat epidemiologisen valvonnan piiriin EU: ssa. Tässä luettelossa on Lymen neuroborrelioosi, Lyme borrelioosin neurologinen ilmenemismuoto, joka aiheutuu punkin kuljettamasta Borrelia burgdorferi sensu lato -infektiosta. Päätöksessä valtuutetaan Euroopan tautien ehkäisy- ja valvontakeskus (ECDC) aloittamaan seuranta Lymen neuroborrelioosi tapausten EU:n laajuisesta levinneisyydestä.
Lymen borrelioosin esiintymistiheys Länsi-Euroopassa on arvioitu 22 tapausta 100 000 henkilö/vuosi, mutta eurooppalaisten maiden esiintymistietojen laatu ja määrä vaihtelee. Maakohtaisen tautitason vaihtelut heijastavat punkkipopulaatioiden maantieteellistä levinneisyyttä, mutta konsensusasiakirjojen määrittelyn ja raportointimenettelyjen puuttuminen on estänyt taudin kehittymisen tarkan arvioinnin. Lymen neuroborrelioosi ei ole ilmoitettavissa oleva sairaus kaikissa Euroopan maissa, ja diagnoosivaikeudet häiritsevät ilmoitettuja esiintyvyystietoja.
Uudessa EU: n yhtenäisessä tapausmäärittelyssä luetellaan neurologiset oireet, jotka on kuvattu European Federation of Neurological suuntaviivoissa ja laboratorio vahvistettu CSF-infektio kriteereinä Lymen neuroborrelioosi todennäköisille ja vahvistetuille tapauksille. Tämän tapauksen hyväksyminen kansallisten laboratorioiden ja lääkäreiden kautta kaikkialla Euroopassa vähentää tapausten aliraportointia ja virheellistä luokittelua. Laboratoriotestit eivät ehkä ole standardit kaikissa EU-maissa. Neuroborrelioosi on myös suhteellisen harvinainen verrattuna muihin ilmenemismuotoihin, kuten erythema migrans, joten neuroborrelioosin valvonta saattaa olla suhteellisen epäselvä.
Lymen borrelioosin riskin odotetaan kasvavan, kun punkkien elinympäristöt laajenevat ympäristötekijöiden ja ilmastonmuutoksen vuoksi. Tietojen järjestelmällinen hankkiminen eri puolilta Eurooppaa on ensimmäinen tärkeä askel kohti tautitaakan ajallisia ja alueellisia kehityssuuntia ja auttaa selkeyttämään Lymen neuroborrelioosin todellista laajuutta ja määrittämään kansanterveysresurssit ennaltaehkäisyn menetelmiin ja valvontatutkimukseen.

Tekijänoikeus © 2018 Alex Hyde / Tiede-valokuva-kirjasto
Artikkelin tiedot
Julkaisuhistoria
Julkaistu: 11. elokuuta 2018
TUNNISTAMINEN
DOI: 10.1016 / S0140-6736 (18) 31738-0

tekijänoikeus
© 2018 Elsevier Ltd. Kaikki oikeudet pidätetään.
ScienceDirect
Pääsy tähän artikkeliin ScienceDirectista

Vastaa Viestiin